websitetemplate.org - australiana
Wie ben ik ? > Reizen > Reisverslagen 2009
 
 

Reisverslagen 2009

Ethiopië was voor Catherine de eerste kennismaking met Zwart-Afrika. De plaatselijke christelijke cultuur kon ons overtuigen naar daar te trekken. Het werd een reis om niet vlug te vergeten: veel culturele hoogstandjes, vervelende mensen en een zeer confronterende armoede. Gekozen voor het openbaar vervoer maar door de invulling van hun 'African Time' veel tijd verloren...

Riga (hoofdstad van Letland) was een citytrip naar de hoofdstad van het Noordelijke Art Nouveau, geboekt om het zoveelste voorzitterschap van de verkiezingen te vermijden. Heel goedkope trip in een perfect bewandelbare stad waar we enorm veel gezien hebben. Een absolute aanrader.

Berlijn is een stad waarvoor vier dagen niet genoeg is. We hebben heel veel moeten schrappen maar hebben toch nog veel gezien in deze bruisende, optimistische stad die barst van de geschiedenis. Na al onze verre reizen van de vorige jaren leuk om nog eens een quality time-moment met de kinderen door te brengen.

Bratislava is een stad waar niet zo heel veel te zien is maar het was schitterend weer en we hebben ons toch goed geamuseerd.

Gekkenwerk, zei iedereen me wanneer ik Armenië en Georgië in twee weken wilde doen. Het was een proevertje van de ex-Oostblokcultuur maar vooral de eenzijdigheid aan bezienswaardigheden, kerken en kloosters is me bijgebleven. Blij het te hebben gedaan maar niet iets om onmiddellijk naar terug te keren. Twee weken was zeker genoeg voor mij.

Alicante was gewoon een leuk, aangenaam tussendoortje om wat zonne-energie op te doen.
Veel gewandeld en meer gezien dan verwacht.

Unesco 1995-2009 (95 + 13 nieuwe = 108 in totaal)
Ethiopië 4 : Simien National Park, Lalibela, Gondar, Aksum
Riga 1: Riga
Berlijn 2 : Potsdam, MuseumInsel Berlin
Bratislava : -
Armenië 3 : Haghpat & Sanahin, Echmiatsin, Geghard 
Georgië 2 : Mtsketa, Bagrati & Gelati
Alicante 1 : Palmeral of Elche

Submenu