websitetemplate.org - australiana
Wie ben ik ? > Reizen > Reisverslagen 2010 > 3 Köln (juli)
 
 

3 Köln (juli)

 Reden van de reis (10 en 11 juli 2010)
Catherine heeft drie nichtjes die hun communie deden, twee hun eerste en ééntje haar plechtige. In de plaats van een ‘gewoon’ kado hebben we ze meegenomen voor een weekendje.
Met kinderen van 7 en 11 en onder een loden hitte van 35° doe je natuurlijk niet wat je wil en doe je ook niet zoveel. We pasten ons aan en maakten er dan ook een leuke en ontspannende tweedaagse van   

Vervoer
Met de Thalys van Brussel naar Köln en terug. Tickets gekocht een maand of twee op voorhand in het Station van Kortrijk. Er zijn zodanig veel verschillende formules dat je de beste uitleg ter plaatse krijgt.
Ik betaalde € 245 voor 7 personen en moest alleen nog 2 Railpassen en 2 Gopassen hebben voor Kortrijk-Brussel. Vreemd genoeg ging het terugticket naar Elk Belgisch Station.
 
Zaterdag
Het begon al slecht op zaterdagmorgen aan het Station van Kortrijk. Trein van 6u15 naar Brussel afgeschaft. Eventjes paniek maar dan toch via Gent nog op tijd in Brussel Zuid geraakt om ons in de Thalys te installeren voor de rit van 1u45. Het werd een beetje langer want de trein wilde maar niet vertrekken. “Door problemen met de stroomtoevoer…”Bon, we geraakten met 45 minuten toch in Keulen. De terugreis verliep heel wat slechter. Meer daarover op het einde van het verslagje.


Mooi station van Köln.
We kochten 4 metrotickets (3 kinderen rijden gratis) en stonden 7 minuten later aan ons hotel  

Black Sheep Hostel
Barbarossaplatz 1 http://www.blacksheephostel.de/  kontakt@blacksheephostel.de + 49 (0) 221 302 90 96 0
Ik had het hotel geboekt via hun website (perfecte communicatie) en had een goede wegbeschrijving gekregen.
Het is een jeugdhostel met vriendelijke, behulpzame en Engels sprekende receptionistes. Er is een gemeenschappelijke keuken en heel de dag door gratis koffie, thee en pasta (zelf nog te koken natuurlijk)
De wc’s en douches zijn op de gang (apart voor mannen en vrouwen).
Wij hadden een dorm met 6 bedden en extra matras op de grond. Per persoon € 20 en de matrasslaper (ikke dus) betaalde maar de helft.
Onze kamer lag naast de keuken en het terras en met zo’n temperaturen was er natuurlijk tot laat in de nacht gebabbel, gezang en gezuip.
Rookvrije kamers (wel op het terras)
Ontbijt is inbegrepen: te toasten brood, koffie, thee, confituur, honing, chocopasta…
Ik ging wel naar de bakker om een wat ‘feestelijker’ ontbijt.


   
Na de middag wandelden we op het gemak (meer dan 45 minuten) tot aan de

Dom

Indrukwekkende gotische kathedraal, waarschijnlijk de grootste die ik ooit gezien heb. Zeer mooie glasramen
Gratis entrée

We hielden er ons een half uurtje bezig terwijl de kinderen in de koelte van de kerk op de bankjes bleven zitten.Langs de Rijn gewandeld (een half uurtje) naar het 

Schokoladen Museum
Reinauhafen
Te betalen: € 21 voor een Familienkarte (2 volwassenen en om het even hoeveel kinderen) en € 10 voor 2 studenten.
Zeer groot (drie verdiepingen) museum en zeer informatief over geschiedenis, herkomst, productie en gebruiken van de chocolade. Ideaal voor kinderen. Het bezoek heeft zo’n twee uur geduurd. En.. er mocht natuurlijk hier en daar geproefd worden.


Buitenkant van Chocolademuseum   
 

Glunderende kinderen en volwassenen 

Nog twintig minuten stappen en we waren aan ons hotel waar de douches ijskoud mochten om al het zweet van ons af te spoelen. Catherine en ik hadden ondertussen in de plaatselijke supermarkt (Edeka-100 meter - open van 8 tot 21 uur, niet op zondag) al gevonden wat we zochten. Zelfs meer: ze hadden ook de favoriete drank van de De Waeles: Almdudler. Ik hield het bij een paar pintjes.Om half zeven zaten we in


Restaurant Abyssinia
Barbarossaplatz

   

Ethiopisch restaurant waar de service op zijn Afrikaans was, je weet wel, met veel tijd nodig om te bestellen, nog meer tijd om te wachten op het eten  - het duurde wel een uur maar het was de moeite waard. De kinderen mochten let hun vingers eten (wij ook ) en dat vonden ze leuk. Veel soorten vlees en groenten en dus was iedereen tevreden.Voor een goeie 75 euro hadden we met z’n 7en gegeten. Goede deal dusTijd om nog een douchke te gaan nemen en te gaan slapen.

Zondag

De kindjes hebben lang geslapen (moe en veel lawaai op het terras) maar ik was de vroege vogel en heb de mess mogen opruimen op het terras en in de keuken. Naar de bakker geweest voor een ontbijt (is normaal inbegrepen maar alleen toastbroodjes en choco, confituur en honing).Tegen 11 uur (check out time) weg met de bagage naar het Hauptbahnhof.
Probleem met de locker: normaal € 2.50 voor 2 uur en € 5 voor 24 uur. Automaat wilde alleen 2.50 accepteren. Dat betekent nog es terugkomen… shit
Bon, naarMuseum Ludwig
100 meter van het Hauptbahnhof
http://www.museenkoeln.de/museum-ludwig/
entree € 20 familienkarte, studenten € 7
Zeer groot met een mooie collectie aan hedendaagse kunst en altijd wel een of endere boeiende tijdelijke tentoonstelling (nu Lichtenstein)Na het museum gewandeld via binnenstraten naar het Huis van de Eau de cologne. Zou misschien wel leuk zijn voor de kinderen. Pech, na 20 min wandelen gevonden maar gesloten op zondag omdat het eigenlijk een winkel is met daarboven een tentoonstelling. Efkens naar een kerk geweest en dan terug voor de Carillon op het Huis van het Keuls Water
4711

Nog een beetje rondgeslenterd, een ijsje gegeten en dan werd het half zes, tijd om naar de bagage te gaan ophalen in het station…

Terugreis

Met veel hindernissen.
om17u44 op de trein, zoals verwacht. Half uurtje vertraging. Trein reed traag door stroomstoring en stopte nog  voor Aken. Reed dan terug om een andere wissel te nemen.
Kwart voor negen pas in Luik. Om 9u10 hadden we moeten in Kortrijk staan....Na nog meer aankondigingen over vertragingen dan maar overgestapt op trein naar Oostende. Met dezelfde tickets (geen extra’s). Om 11u30 gearriveerd in Kortrijk.
Toch zal ik nog es informeren in het station of we geen recht hebben op schadevergoeding…